Contact


Heeft u vragen, opmerkingen, aanvullingen of suggesties? Laat het dan weten via het onderstaande contact formulier.


Neem contact op


Over de auteur

Thom Aussems

Op 27 mei 1951 in Tilburg geboren. Getogen in Kaatsheuvel (100 meter van de Efteling) als telg uit een schoenmakersfamilie met als kernwaarden hard werken, vakmanschap, onafhankelijk, zorgzaam en Bourgondisch. Gehuwd met Hilde en trotse vader van Sietske en de tweeling Zita en Enzo. Gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Tilburg (rechten, financiele economie, management & organisatie) en de Universiteit van Amsterdam (vastgoed & beleggingskunde).

 

Centraal in loopbaan: denken over en werken aan transformatie. In dat kader tien jaar werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam, langdurig zelfstandig ondernemer geweest en vanaf '97 directeur bestuurder bij Trudo in Eindhoven. Trefwoorden: leefbaarheid, sociale stijging, stedelijke vernieuwing, talentontwikkeling, Strijp S, huisvesting klanten met een beperking, erfgoed, Slimmer Kopen, emancipatie.

Curriculum vitae

Drs. Thom Aussems MRE MFE MMO

NAW-gegevens
Thom Aussems, geboren op 27 mei 1951 te Tilburg, de trotse vader van Sietske. Gehuwd met Hilde en samen met haar vanaf juni 2008 de tweeling Zita & Enzo.

Opleidingen

In ‘68 ben ik rechten gaan studeren aan de Hogeschool te Tilburg (momenteel de Katholieke Universiteit Brabant, voortaan: KUB). Na mijn kandidaatsexamen gehaald te hebben, ben ik gelijktijdig sociaal-cultureel werk gaan studeren aan de Katholieke Sociale Academie ‘den Elzent’ in Eindhoven. Daar ben ik afgestudeerd in ’75. Het jaar daaraan voorafgaand heb ik mijn doctoraal examen Rechten aan de KUB in Tilburg met succes afgerond.

De postdoctorale opleiding Belastingkunde heb ik in het begin van de jaren tachtig gevolgd aan de KUB. De opleiding Makelaardij heb ik eind jaren tachtig met goed gevolg afgesloten, met uitzondering van het vak Bouwkunde. Gedurende de jaren negentig heb ik de navolgende postdoctorale opleidingen met goed gevolg afgerond:

  • Vastgoed- en Beleggingskunde (Universiteit van Amsterdam)
  • Financiële Economie (TIAS/KUB)
  • Management & Organisatie (TIAS/KUB).

 

Van de postdoctorale opleiding Strategische Marketing van de Universiteiten van Groningen en Maastricht heb ik de modules Strategische productontwikkeling en - Marketing van diensten met succes afgerond.

In 2009 heb ik de opleiding Strategie, innovatie & governance bij het TIAS/Universiteit van Tilburg gevolgd en met succes afgerond.

Werkervaring

Vanaf ’75 t/m 82 heb ik eerst als vrijwilliger (o.a. vanuit de Woonwinkel Eindhoven) en later als parttime extern deskundigen  uiteenlopende bewonersorganisaties ondersteund (o.a. Philipsdorp, Schouwbroek en ‘t Schoot te Eindhoven, het Landelijk Ombudsteam Stadsvernieuwing en de stadsvernieuwingswijk Delfshaven te Rotterdam).

In dezelfde periode was ik parttime betrokken bij het onderwijs en onderzoek, o.a. docent studierichting opbouwwerk aan de Sociale Academie Markendaal te Breda en wetenschappelijk medewerker aan de Vakgroep Stadsvernieuwing van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Hogeschool Eindhoven (momenteel de TU). Later heb ik colleges gegeven aan de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam en aan Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

In ’82 ben ik in dienst getreden bij de projectorganisatie Stadsvernieuwing van de gemeente Rotterdam. Van ’82 t/m 85 was ik senior beleidsmedewerker op stedelijk niveau en ondersteunde ik de projectgroepen stadsvernieuwing. In ’85 ben ik  toegetreden tot de directie van de Dienst Bouw- en Woningtoezicht van de DROS van de gemeente Rotterdam.

Vanaf begin ’89 ben ik als zelfstandig adviseur onder de naam Aussems & Partners gaan werken. Onder deze vlag ben ik betrokken geweest bij een gevarieerd pakket aan werkzaamheden. De hoofdactiviteiten hadden betrekking op: (project- of interim)management, het ontwikkelen van nieuwe eigendoms- en beheervormen, strategisch beleid en juridisch, financieel en fiscaal advies. In die tijd heb ik onder andere voor de SEV gewerkt en ben ik enige jaren directeur geweest van de NV Voorraadbeheer Rotterdam.

Vanaf juli ’95 ben ik als directeur bij woningcorporatie Stichting Trudo in Eindhoven werkzaam. Mijn portefeuille omvat Strategie & Beleid, Vastgoed, Innovatie, Netwerk, en Communicatie (www.trudo.nl).

Overige gegevens

Hobby’s: muziek, reizen, wielrennen, schrijven, lezen.

In het verleden heb ik een beperkt aantal (onbetaalde) nevenfuncties gehad: lid van de Raad voor de Volkshuisvesting (RAVO), lid van de Huurcommissie Rotterdam, voorzitter van de voetbalclub NIVO-SPARTA (10 jaar), lid Forum voor Stedelijke Vernieuwing en Klankbordgroep Bank Nederlandse Gemeenten en lid van het Bestuur/penningmeester Popcentrum 013.

Momenteel heb ik een beperkt aantal (onbetaalde) nevenfuncties: lid Coöperatiefonds  Rabobank Eindhoven – Veldhoven, lid Forum voor Gebiedsontwikkeling (BiZa), lid van het Comité van Aanbeveling van Vluchtelingen in de Knel, lid van het Bestuur Stichting Glow, lid van het Bestuur Cultuurfonds Strijp S.